به گزارش پایگاه خبری 598، در هفته سی و پنجم کتابخوانی پایگاه خبری سراج24 قصد داریم به معرفی کتاب «از هفت سنگ تا کال آف» نوشته مرتضی جمشیدی که توسط نشر مهرستان منتشر شده است، بپردازیم.
کتاب از هفت سنگ تا کال آف با عنوان فرعی راهنمای کاربردی برای والدین در دنیای دیجیتال و بازیهای رایانهای کوشیده است تا والدین را به دنیای فرزندان نزدیکتر کند تا از این رهگذر، بخشی از مشکلات میان والد و فرزند در حوزهٔ بازیهای رایانهای در مسیر صحیح حلشدن بهصورت کاربردی قرار بگیرد. مرتضی جمشیدی، نویسندهٔ این کتاب در حوزهٔ بازیهای رایانهای بیتجربه نبوده و سوابقی همچون فعالیت در مرکز تحقیقات بنیاد ملی بازیهای رایانهای، میز بازی کلینیک سواد فضای مجازی سراج، سردبیری مجلۀ بازیبان، مشاور بخش بازی زیستبوم درسا، داوری بخش بازی جشنوارۀ فرهنگی - هنری فردا، دبیری کلاس سواد دیجیتال در مدرسه، برگزارکنندۀ کارگاههای آموزشی متعدد سواد بازی در سراسر کشور و... را در کارنامهٔ حرفهای خود داشته است.
جمشیدی معتقد است که همراهی والد با کودک در دنیای دیجیتال و بازیهای رایانهای چیزی فراتر از کنترلگری، تعیین زمان استفاده از فضاهای دیجیتال و محرومکردن آنها از این فضاها است. واقعیت آن است که وقتی بازیکردن بچهها برای والدین مهم باشد، به آن توجه میکنند و این چیزی فراتر از نصب نرمافزار کنترل روی تلفن همراه، تبلت و رایانه است. در این مسیر والدین بایستی به فرزند خود بهعنوان انسانی نگاه کنند که خداوند او را آفریده و آنها وظیفهٔ تربیت او را دارند؛ نه کنترل و اعمال محدودیت بر او.
این کتاب در پنج گام با دیدی متفاوت و علمی به والدین همراهی با فرزندان در دنیای دیجیتال را توصیه میکند. توجهات والدینی یا کنترل والدینی، ویژگیهای نسل دیجیتال، وظیفهی والدین در رویارویی با بازیهای پرطرفدار و نامناسب، آگاهی والدین از بازیهای واقعیت مجازی، انواع بازیهای رایانهای، بازیآموزی و بازیآگاهی از جمله عناوینی است که در این کتاب بهصورت مفصل به آنها پرداخته شده است.توجه به کودک به معنای تأیید او نیست؛ بلکه همراهی او بهگونهای است که از آسیب در امان بماند و متناسب با مقتضیات زمان خود رشد کند. این کتاب به والدین کمک میکند تا با کودکان عصر کالآف ارتباطی مناسب برقرار کنند.
در واقع، والدین با مطالعه این کتاب میآموزند که به جای مخالفت صرف با فرزندان پیرامون انجام بازیهای رایانهای، پیشگیری و هدایت فعالانه را سرلوحه کار خود قرار دهند و در نتیجه، به دنیای فرزندانشان نزدیکتر شده و با مفاهیمی همچون قدرت بازی، توجهات تربیتی و بازی، فناوریهای جدید، جنسیت در بازی و تقویت رفتار منفی در بازیهای رایانهای آشنا میشوند.
" بهتر است به جای کنترل یا نظارت والدینی، واژه توجهات والدینی را به کار بریم. وقتی به کسی یا چیزی توجه میکنیم، هیچ گونه ارزشگذاری و امر و نهی و قضاوتی نمیکنیم؛ بلکه خود آن مسئله یا آن شخص برای ما مهم است.
وقتی بازیکردن بچهها برای ما مهم باشد، به آن توجه میکنیم و این چیزی فراتر از نصب نرمافزار کنترلی روی تلفن همراه و تبلت و رایانه است. اگر شما صرفا به دنبال یافتن راهی برای کنترل و اعمال محدودیت نرمافزاری و سیستمی برای بازی کردن فرزند خود هستید. میتوانید در رایانه و گوشی هوشمند و کنسول بازی، گزینه پرنتال کنترل را پیدا کنید و با تنظیمات نرمافزاری، به صورت خودکار، بازیکردن فرزند خود را محدود سازید. این کار البته در نصب بازی روی تبلت، گوشی هوشمند، رایانه و کنسول و همین طور تنظیم زمان مناسب برای بازیکردن در ایام هفته به شما کمک میکند؛ اما شما را در حد «والد کنترلکننده» نگه میدارد. "